Antika föremål i badrumsdesign

Den som är intresserad av inredning har säkerligen lagt märke till vurmen för det antika. Bara en titt i våra TV-tablåer ger oss en vink om hur populära program som handlar om antikviteter är. Antikhandlarna i våra städer gör sina livs bästa klipp antagligen i detta nu. Ett besök i stadens antikhandlar visar också hur populärt det är att köpa det som är antikt. Inte så konstigt – det som tillverkades för mer än 50 år sedan var gjort med omsorg, tanken att de skulle hålla och därmed att det estetiskt tilltalande skulle bestå.  Vi har sett ett stort uppsving för gammaldags badkar och gammaldags kranar och duschhandtag. Nu ser vi de gammaldags kranarna i blomform.

Gamla antika föremål med modern teknik

Det slår an vissa strängar inom oss när vi betraktar det antika. Den som är känslig för skönhet reagerar så klart starkt på allt som är vackert. Det är inte alla som tilltalas av den strama, maskulina designen. Trenderna har ju en förmåga att komma och gå.  Det som är bra med dagens trender är att vi nu fyller den gamla designen med modern teknik. Vi ser det i badrummens design. Klicka här om du intresserad av fler detaljer vad gäller badrumsrenovering i Göteborg.

Slut på den skandinaviska inredningen

Vi ser samma trend i kökets design. Borta är den skandinaviskt strama design, numera är det mycket av den gamla stilen som kommer tillbaka. Vi har länge nu sett kopparfat och kannor stå radade på köksbänkarna. Vi kommer att se fler silverföremål som byter ut kopparföremålen. Lagom till jul lär vi se silverljusstakar i varierande höjd. Det är väldigt inne att inte ha enhetliga ljusstakar utan de kan gärna ha lite olika händ och form. Det samma gäller vaser med julblommor. Sedan en tid tillbaka har vi sett att vi tar in trädgården in. De stora och gröna växterna har ju fått ta plats inomhus, i våra vardagsrum längs väggarna. Till jul lär vi se flera enar inomhus, och då i vatten i vaser gjorda av glas, om vi ska tro inredarna.

Julens färger är inte bara rött

Då det kommer till textiler i inredningen ser vi att den röda färgen som annars alltid har hört julen till, har fått vika för andra färger. En färg som har kommit starkt är mörkblått, vinrött och brunt. Vi hänger heller inte längre enbart julgranskulor längre i granen. Chanel införde små designväskor i julgranen, i år hänger vi upp tomtar eller djur, smycken eller vad vi nu tycker är fint. Det är mycket mer individuella saker vi smyckar våra hem med, än förut. Så fram med fantasin och gör din egen jul i år!

23 Dec 2017

Scandic Victoria Tower