Blogg

RSS

Rullgardiner behövs inte bara i Stockholm

20 Nov 2022

Rullgardiner är något som kan behövas i hela landet oavsett var du bor, inte bara i Stockholm. Vi vill alla kunna slippa insyn och dagsljus då och då.

Tänk dig att du tillhör de personer som får häftiga migränanfall. Då är det rullgardin, mörker och tystnad som gäller. Du kanske tillhör dem som jobbar natt och behöver sova på dagarna. Om det då är fullt solsken eller starkt dagsljus är det skönt att kunna dra ner en rullgardin.

Det är viktigt med mörker när du ska sova, för att allt ska fungera på bästa sätt i kroppen. Då finns det inget bättre än att dra ner en rullgardin som verkligen stänger ute ljuset och låter kroppen och sinnet tro att det är natt. Vissa hormoner som du behöver för att må bra produceras då.

Rullgardiner kan du köpa i Stockholm

Vill du ha rullgardiner i Stockholm på den plats där du bor kan du antingen gå till en fysisk affär eller beställa dem på nätet. Det finns många olika modeller att välja på. En del med konstnärliga motiv. Andra är mer som jalusier och håller bara en del av ljuset borta, men ger åtminstone lite mindre insyn.

Sedan finns det sådana rullgardiner som verkligen är totalt mörkläggande. Inte alltid med en så tjusig design – men vem behöver det om man bara ska sova en stund? Det finns också en slags kombination, där rullgardinen är sydd på ett sådant sätt att den blir som en gardinkappa om man drar upp den halvvägs.

Golvslipning utförd av proffs i Stockholm

8 Nov 2022

Med golvslipning kan man få ett trägolv att se ut som nytt igen. Men hur många gånger kan man slipa ett trägolv? Här kommer några tips för er i Stockholm.

Med golvslipning kan man få ett repigt och trist trägolv att se ut som nytt igen. Att slipa om ett golv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt. Men ett trägolv går av förståeliga skäl inte att slipa om hur många gånger som helst. Därför ska man helst inte slipa det i onödan och även se till att skydda det med en passande ytbehandling.

Massiva trägolv går ofta att slipa mellan sex till åtta gånger medan tunnare trägolv klarar två till tre slipningar. För att golvet ska klara så många slipningar som möjligt gäller det att bara slipa minimalt. Därför ska man helst anlita en professionell golvslipningsfirma. De har också moderna maskiner som även samlar upp slipdammet.

Hur mycket kostar golvslipning

För den som själv vill slipa golvet finns det maskiner att hyra. Men det är ett tungt arbete och det kan vara svårt att få golvet helt jämnt. Blir det slipmärken kommer ytbehandlingen att rinna ner i dessa och lägga sig ojämnt över golvet. Då skyddas golvet inte heller optimalt och kommer ganska snart att behöva slipas om igen.

Därför lönar det sig att anlita en professionell golvslipningsfirma i Stockholm när det är dags att slipa om golven. Särskilt som man även kan använda sig av rotavdraget. Hur mycket en golvslipning kostar beror på golvytan och vilken typ av ytbehandling man väljer till golvet. Ta hjälp av detta företaget när du behöver en golvslipning: www.stockholmsgolvslipning.nu

Markiser gav skugga på Lidingö

20 Oct 2022

Ibland gäller det att tänka utanför boxen. Exempelvis att man kan sätta upp markiser på attefallshuset på Lidingö. Då kan boende vila på egen uteplats.

Erika hade fått flytta till attefallshuset föräldrarna byggt på tomten. Egentligen ville hon flytta in till stan men förstod att föräldrarna tyckte att hon som femtonåring var allt för ung. Så för att möta henne på halva vägen bestämde de sig för att skaffa ett attefallshus hon kunde bo i. När hon flyttat kunde det bli utrymme för besökare.

Efter bygget blev dottern en helt annan och de visste att de gjort rätt. Sen kom nästa grej. Dottern ville ha en parasoll för att kunna sitta hos sig ifred och inte behöva gå upp till huset när hon ville sitta ute i skuggan. Men föräldrarna skulle göra något bättre och kontaktade ett företag som sålde markiser för att installera markiser på Lidingö.

Överraskade med markiser

En personal från företaget som säljer markiser på Lidingö kom samt försäkrade sig om att markisen de önskade passade huset. Paret valde en markis som var vit och kunde tas in och ut genom att trycka på en fjärrkontroll. Två dagar senare kommer personen som installerar markiser på Lidingö för att göra jobbet.

Markiserna har kommit upp och föräldrarna väntar spänt på när dottern ska komma hem. De står nere på vägen utanför huset för att följa med dottern in på tomten. Förvåningen går inte att missa men dottern låter sig hållas. Men när hon ser markisen och de bord och stolar som står under kan hon inte hålla tårarna tillbaka.

Kontrollera luften med en OVK-besiktning

14 Oct 2022

Att ha tillgång till bra luft är nog något av det viktigaste vi har. Därför är det tur att det kom en lag att om man behöver göra en OVK-besiktning i byggnader.

För olika byggnader finns det olika krav. Som tur är idag så måste man kontrollera ventilationen i en del byggnader. Du väljer själv hur du gör i din egen villa. Men du som har en fastighet som hyrs ut måste kontrollera att hela systemet fungerar. Detsamma gäller för både skola och sjukhus.

Anledning till det är egentligen ganska självklar. Dålig luft påverkar en väldigt negativt. Man har inte samma koncentrationsförmåga, man kan bli trött och illamående, få huvudvärk och så mycket mer. Luften är alltså otroligt viktig för välmåendet och ett bra liv. Därför finns det också lagar att man måste följa gällande OVK-besiktning.

Vad är en OVK-besiktning?

För många kan OVK vara ett okänt ord, men för den som äger en fastighet är det något man känner till. Annars bör man lära sig om det nu. OVK står för obligatorisk ventilationskontroll, och det är just vad den är. En obligatorisk kontroll av ett befintligt ventilationssystem.

Har ni till exempel en BRF så har ni också hand om fastigheter. Då behöver ni ha koll på hur ofta man ska göra en OVK-besiktning i er BRF. Tänk på att välja en besiktningsman med K-behörighet som utför den. När byggnaden har blivit besiktad så får ni ett intyg som visar att det är gjort i den byggnaden.

Professionell golvslipning i Göteborg – låt ditt trägolv återfå sin forna glans

10 Oct 2022

Från slitet trägolv till oemotståndlig parkett. Med en kvalitativ golvslipning i Göteborg kan du återigen uppleva känslan av nyslipat trä under tofflorna.

Trött på stickor som fastnar när du går i strumplästen? Börjar ditt hem se lidande ut av tidens gnagande tand? Ett trägolv utgör en stor del av själen i ett hus och bidrar till att skapa en trevlig atmosfär. Med andra ord: tveka inte att ge denna trotjänare en välförtjänt uppfräschning.

En väl utförd golvslipning i Göteborg får dina slitna tiljor att skina som nya – ett hållbart och prisvärt alternativ jämfört med att köpa nytt. Funderar du dessutom på att måla eller lacka om golvet tjänar du på att slipa det först, för att få färgen eller lacket att fästa bättre.

Med rätt golvslipning får ditt trötta trägolv en ny chans

En skicklig golvslipare kan ge ditt golv en lyster som varar i flera år framåt. Erfarenhet, rätt verktyg och korrekta metoder är nyckeln till det bästa resultatet – som till och med kan få svärmor att vilja ta en svängom över din glänsande nya parkett nästa gång hon kommer på besök!

Så låt ett proffs ta hand om jobbet. En kunnig hand minskar mängden slipdamm och onödigt slitage till ett minimum och du riskerar inte att skada närliggande snickerier. Längtar du dessutom efter att ge golvet en ny look finns det en uppsjö av möjligheter för ytbehandling: olja, lack, vax, betsning, lutning eller målning, allt efter tycke och smak. Ytbehandlingen gör även golvet mer motståndskraftigt mot slitage.

Ny bänkskiva höjer värdet på bostaden i Stockholm

2 Oct 2022

Byt till en lättskött sydeuropeisk bänkskiva i marmor eller granit för att locka spekulanter – ett av tre enkla råd vid din bostadsförsäljning i Stockholm.

Det finns några knep som höjer värdet på din bostad i Stockholm. Att byta bänkskivor är ett av dem. Köksbänken kan vara full av bakterier efter många års hantering av kött, grönsaker och barnmat. Även fönsterbänkar kan vara värda att se över ifall repor eller mögel smugit sig fram under blomkrukorna.

Har du en köksbänk i trä är ett byte till sten en stor fördel ur hygienaspekt. Bänkskivor i sten gör starkt intryck på spekulanter och drar blickarna från annat som behöver renoveras. Marmor är speciellt elegant och passar till all typ av inredning. Marmor är också vackert som bänkskiva i badrummet.

Förutom med ny bänkskiva kan man imponera med mosaik och konst

Stora ljusa tavlor gör hemmet trevligare, och köparen kan sätta sig in i hur det skulle vara att bo där, även om hen inte får behålla konsten. En tredje sak som väcker intresse är ett nyrenoverat badrum, helst med nya klinkers, eller varför inte en härlig mosaik i skiftande färger som sticker ut lagom mycket.

Vare sig man väljer att byta bänkskiva eller fräscha upp badrummet med mosaik är det viktigt att anlita en firma som kan sina grejer och har bra material. Sten från Sydeuropa, till exempel Italien, brukar vara av högsta kvalitet som håller för olika typer av hushåll. Konsten på väggarna kan man välja efter eget huvud! Se utbudet av bänkskivor här: bänkskivastockholm.se

Hjälp med lackering av köksluckor i Stockholm

22 Aug 2022

Lackering av köksluckor i Stockholm är en bra lösning för den som har ett fungerande kök men som behöver fräscha upp det. Här kommer några användbara tips.

Med tanke på miljön finns egentligen ingen bra anledning att slänga ut ett fullt fungerande kök bara för att ersätta det med ett nytt. Är luckor och lådfronter slitna och ser trista ut kan man lämna in dem och få dem lackerade i någon ny fin färg som passar köket.

Det går att lackera om de flesta köksluckor, även de som är skadade och har märken. Detta eftersom lackeringsfirman först lagar och slipar ytan innan köksluckan lackeras. Det tar omkring tio arbetsdagar att få sina köksluckor omlackerade. Lackeringsfirmor i Stockholm kan både hämta upp och leverera de färdiga luckorna vilket är väldigt smidigt.

Prisvärt med lackering av köksluckor i Stockholm

Lackering av köksluckor i Stockholm är betydligt billigare än att sätta in ett nytt kök. Dessutom är valmöjligheterna större när det kommer till val av färg på luckorna. Men det finns ändå några saker som kan vara bra att tänka på. Små kök blir ofta finare med ljusa kulörer eftersom de får köket att se större ut.

Mörka kulörer ser förvisso mer exklusiva ut men de passar bättre i ett lite större kök med ljusa väggar. Färger som exempelvis rött, gult, orange, blått och grönt förmedlar mer en specifik känsla, men är också mer eller mindre trendiga beroende på vad som gäller för stunden. Men vad gör väl det när man enkelt kan lackera om luckorna igen. Få dina köksluckor snyggt lackerade av detta företag: www.lackeringköksluckorstockholm.se

Målare sköter målningen eller tapetseringen i Stockholm

14 Aug 2022

Vill du få upp en härlig tapet på väggen som ger rummet lite nytt liv? Målare fixar både med tapetsering och målning. I Stockholm hittar du de bästa av bästa.

Väggarna gör så väldigt mycket för ens hem. Det är ofta något av det första man lägger märke till när man går in i ett rum. Fina väggar kan göra väldigt mycket, även när inredningen inte matchar dem. Väldigt populärt är det att ha moderna färger eller livliga tapeter. Det finns både färger och tapeter i olika nyanser och mönster.

Vill du testa någon ny färg, eller har du redan hittat en tapet du vill ha upp? Med hjälp från en målare får du ett riktigt proffsigt resultat. Många tror inte att en målning kan bli dålig. Men jo, det kan synas rejält om målningen är dåligt gjord. Den risken minskar du om du anlitar en målare.

Du kan ha rätt till ROT när du anlitar målare i Stockholm

För många handlar det om en kostnadsfråga om man ska göra det själv eller anlita en målare. Med tanke på resultatet man kan få, så är det värt att anlita en målare. Du kan dessutom ha rätt till ROT-avdraget som hjälper till och håller nere kostnaden.

Detta är något de flesta målerifirmor redan har med i offerten. Kontrollera det innan. Har du rätt till ROT-avdraget så är det en summa som skatteverket direkt betalar ut på fakturan. Alltså inga pengar du behöver ligga ute med.

Stort sortiment av braskaminer i Stockholm

27 Jul 2022

Med en kamin kan man höja mysfaktorn rejält. För den som är intresserad kan det vara bra att veta att det finns ett stort sortiment av braskaminer i Stockholm.

Med en braskamin kan man höja mysfaktorn rejält under de mörka månaderna. Det kan också kännas skönt att lägga ifrån sig mobilen eller surfplattan och som omväxling i stället stirra in i elden. Inte sällan blir braskaminen den naturliga samlingsplatsen i hemmet. Där kan man mysa med någon man tycker om eller alldeles själv med en bra bok.

Att installera en braskamin kan kosta en hel del beroende på vilken modell man väljer. Men det är en investering som brukar löna sig eftersom den också höjer värdet på bostaden. Innan man installerar en braskamin kan det vara bra att fundera över vilken funktion den ska ha. Ska den bara vara en inredningsdetalj eller ska den också värma bostaden?

Det finns braskaminer som inte behöver anslutas till en skorsten

Eldstadens funktion är avgörande när man väljer vilken typ av braskamin man ska ha. En braskamin med glas både fram och på sidorna blir en vacker inredningsdetalj som man kan se från flera platser i rummet. Men den värmer dåligt och för den som även vill att braskaminen ska hjälpa till att få upp temperaturen kan exempelvis en braskamin klädd i täljsten vara bättre.

Vill man installera en kamin i bostaden i Stockholm ska man vända sig till en återförsäljare som har ett lite större utbud av braskaminer i olika prisklasser. Då blir det lättare att hitta den perfekta eldstaden och man kan även få hjälp med själva installationen. Det kan vara bra att känna till att det även finns braskaminer som inte behöver anslutas till en skorsten. Läs vidare om braskaminer på denna hemsida: purefire.se

Mysigt med braskaminer i Göteborg

4 May 2022

När man renoverat och har fått alla sina önskningar men ändå saknar något obestämt. Då kan en mysig braskamin vara en perfekt detalj i lägenheten i Göteborg.

Lena och Andreas hade verkligen gått all in i sitt gemensamma hem utanför stan. Det fanns både massagedusch och jacuzzi. Ett spektakulärt kök med massor av smarta lösningar. Vackra tapeter och stilrena trägolv. Nu var allt klart och de satt i vardagsrummet och njöt av att äntligen vara färdiga.

Av någon anledning fanns en liten frustration som vilade över dem båda. Ingen sa något men vid nio på kvällen kunde inte Lena vara tyst längre. Skulle det inte vara fint med en braskamin? Sen väntade hon spänt på en reaktion. När ingen kom tittade hon försiktigt på sin sambo. Hans ansikte var ett enda stort leende.

Varmt och vackert med braskamin

Bara minuter efter hade de suttit framför datorn. De hittade ett företag i Göteborg som sålde och installerade braskaminer. Då det var sena kvällen och ingen troligtvis skulle svara där fyllde de i formuläret på hemsidan. Dagen efter fick de svar och en representant för företaget kom för att se vilken kamin som skulle passa dem bäst.

De kom tillsammans fram till att de ville ha en gjutjärnskamin med en pelletskorg. Pellets kändes enklare att förvara och köpa än ved. De hade diskuterat skorstenen, om de visste om den nyligen var sotad. Två veckor senare kröp de ner i soffan för att njuta av de hypnotiserande lågorna. Nu kände båda att allt var som det skulle. Skaffa din braskamin via detta företag: www.braskaminergöteborg.se

Kontorsinredning utan mellanhänder

21 Apr 2022

Vill du ha en kontorsinredning på hög nivå med stil och känsla? En perfekt gemenskap där material och färgkombinationer möts i ett underbart samspel.

Att välja kontorsinredning kan vara en svår utmaning. Det är därför det är så bra att lämna över det till ett proffs eller två. De har känsla för hur du skulle kunna ha det och kan lätt anpassa allt enligt dina önskemål. Vill du att din inredning ska gå i naturfärger så blir det så.

Vill du ha en modern, stram eller enkel stil så kommer de att anpassa inredningen efter det. Vurmar du mer för det passionerade, färgstarka och bohemiska så kan de trolla fram en sådan interiör. Din kontorsinredning kan bli personlig och stilfull samt praktisk på alla sätt.

Arbeta med kontorsinredning – ett yrke för dig med känsla för färg och form

Kontorsinredning kan låta tråkigt i mångas öron. Att slänga in några stolar och ett bord att sitta vid, hur inspirerande är det? Installera ett rum för maskiner som sköter utskrifter och ett fikarum. Tja, det låter ju enkelriktat och likartat. Hemligheten ligger i att utnyttja all sin kreativa kraft och trolla med den.

När du lägger till din kreativa förmåga och öppnar kanalerna till det flödet, då händer det något. Plötsligt blir varje kontorslandskap ett fält av möjligheter. Varje önskemål från en kund blir ett riktmärke. Något att börja skapa en ny kontorsinredning från. Likt att färdas över ett okänt hav. Det är ett tillfälle att styra dit man önskar. Läs mer om kontorsinredning på denna sajt: www.resizedesign.se 

Välj att lägga fiskbensparkett för estetiken och hållbarheten

19 Jan 2022

Att lägga fiskbensparkett är en 200-årig gammal tradition i Sverige. Det säger något om hur älskad denna form av parkett är och vad du kan vänta dig för kvalitet när du lägger ett nytt trägolv.  

På 1800-talet började man lägga fiskbensparkett i Sverige. Det rör sig alltså om en tradition med 200 år på nacken. Anledningen till att man väljer fiskbensparkett är dels det vackra utseendet med trästavarna som möter varandra under dina fötter, dels ger den 16 millimeter tjocka träbiten en lång hållbarhet. Vissa golv som lades på 1800-talet håller fortfarande idag. Det är med andra ord en sund investering för ditt hem. Vad är ett bra golv i ditt hem värt? Ditt hem är din borg och att sätta ett pris på det, eller ditt företag om du vill lägga nytt golv där, är svårt men du kan vara säker på att få konkurrenskraftiga priser när du ska lägga fiskbensparkett med oss.  

Låt experter med lång erfarenhet lägga din fiskbensparkett  

Att lägga fiskbensparkett kräver ett erfaret proffs inom yrket. En riktig hantverkare som känner stolthet över sitt yrke, eftersom fiskbensparkett läggs stav för stav, och detta inte är något som gemene hemmafixare borde ge sig på. Detta rör ditt hem, din borg, din fristad – så anlita ett proffs! Fiskbensparkett är en investering för ditt hem och för dig. Bli en del av en tvåhundraårig tradition i Sverige. Tag kontakt idag och välj att lägga fiskbensparkett för ditt hem och ditt företag.

Att göra sin egen parkett

27 Aug 2020

Uppdaterad: 2 februari 2021

Med dagens material kan man skapa helt egna golv. Även om tjockleken eller bredden inte stämmer ihop går det att pussla ihop ett mönster. Sedan avslutar man med golvslipning och ytbehandling.

Ett parkettgolv består av en mängd olika små träskivor som limmats ihop till en större platta. På det sättet lägger man parkett nästan som ett pussel. Eller som klinker. Men det går att själv pussla ihop golv precis enligt ens egna önskemål. Kanske som olika former eller färgskiftningar. Ett populärt mönster är kompassen. Och det finns till och med speciella golv som ger möjligheten att lägga dessa mönster. Endast fantasin sätter gränser för vad man kan göra med ett golv.

Att själv skapa sitt golv är inget att vara orolig för eftersom det finns medel som man kan fylla upp springor med. Men den stora räddaren som möjliggör alla kreativa tankar heter golvslipning. Den räddar ifall man får ytan ojämn eller om materialet är av olika tjocklek. Men den skapar även en helhet som man sedan kan måla eller behandla precis som man önskar. Har man redan valt exempelvis olika slags trä så kommer ett ofärgat lack efter slipning skapa magi.

Följa rätt metod

När man utför en golvslipning i Stockholm är det viktigt att ta hänsyn till materialet som ska slipas. Anlitar man ett företag så kan man känna sig säker på att det blir enligt planerna. Men om man väljer att själv prova sig på det så bör man vara noggrant förberedd. Via uthyraren av slipmaskinen kan man få all information man behöver. Men det finns även många filmer och instruktioner som man kan leta upp på internet. För bästa resultat bör man noga studera hur man ska röra golvslipningsmaskinen över golvet. Men även vilket slags slipskiva som ska användas.

Damm och utrustning

Idag finns det golvslipningsmaskiner som har en dammsamlare på sig. Det innebär att det inte kommer spridas lika mycket damm i luften som utan. Men fast det blir en markant skillnad så bör man ändå utrusta sig som om det skulle damma som förut. Täck gärna in rummet som ska slipas genom att sätta byggplast i alla öppningar. Den som slipar ska också använda sig av skyddsglasögon samt andningsmask. Och för att inte golvet ska få märken så ska man använda mjuka skor med ett skoskydd över. Risken är annars stor att den ömtåliga och slipade ytan får märken av sulorna.

Hur kan man tjäna på lägenhetsrenovering?

19 Jan 2020

Är du intresserad av byggnadsvård? Om man inte själv kan renovera hus och samtidigt inte vet vilka tekniker som krävs för att kunna bevara gamla kakelugnar, vakcra stuckaturer i tak och väggar, så kan man behöva anlita ett sådant byggbolag i Stockholm som har sådana hantverkare att de vet och kan renovera så att alla fina och gamla detaljer bevaras och inte bara slaktas. Ser man till att anlita en sådan firma, och äger en så fin och gammal bostad i Stockholm, kan man verkligen tjäna en slant på en renovering.

Vilka slags hantverkare är det som man behöver få tag på? Känner man inte till några sådana hantvekare kan man behöva googla "byggnadsvård renovering Stockholm" om man vill få tag i en sådan firma med hantverkare som har förmågan att förnya gamla material. 

Renovera gamla golv

Finns det gamla golv i en lägenhet, eller våning i Stockholm, är det bästa som man kan göra, är en golvslipning. Om man börjar riva golv i en äldre lägenhet kan man oftast hitta undergolvet som man en gång lade för flera decennier, när man en gång byggde huset. Hittar man undergolvet kan man enkelt slipa om det och få vackra golv i lägenheten. Finns det ett parkettgolv kan man också slipa om. Att slipa om golv innebär att man tar fram en ny golvyta. Det innebär att man måste behandla den nya ytan med något behandlingsmedel, såsom hårdvax, lack, eller olja. Detta kan förlänga hållbarheten på golvet och man får ett golv som håller i flera årtionden till.

Renovera väggar och tak med stuckatur

Om det finns kvar stuckaturer i ett äldre hus, kan man behöva göra om stuckaturerna så att de inte försvinner. Oftast lagar man stuckaturer med gips och det behövs göras för hand. Och slipas innan man målar om dem. Är de nötta kan man behöva fylla på med gips och först när de har stelnat, måla om dem. Har man en kakelugn, så kan man renovera dem, beroende på hur resten av fastigheten har renoverat rökgångar i huset. Så det är inte säkert att man kan få igång dem. Är det så att man har täppt till rökgångarna kan det blir omöjligt att helt och hållet återanvända dem och då kan det vara bättre att ta bort dem, då de tar onödig plats i ett rum. Men det kan man göra innan man renoverar golv och väggar, så att det inte syns att det har stått en kamin där. Här kan man läsa mer om lägenhetsrenoveringar i Stockholm på: https://www.lägenhetsrenoveringstockholm.nu.

Ta hjälp av en flyttfirma när du flyttar antikviteter i Stockholm

19 Nov 2019

Ska du flytta och har många särskilt värdefulla och ömtåliga föremål hemma? Vänd dig till en flyttfirma med rätt kompetens.

Att flytta antikviteter kräver extra omtanke och varsamhet. Den som samlar på antikviteter och andra särskilt värdefulla föremål och behöver hitta hjälp att transportera dem på ett säkert sätt gör rätt i att göra en noggrann undersökning av marknaden. Visst finns det många flyttfirmor i Stockholm, men det är långt ifrån alla som har den kompetens som behövs för att flytta känsligt gods på ett säkert sätt.

Flyttgubbe lyfter antik fåtölj själv

Undvik oseriösa aktörer

Det är som sagt lätt att hitta flytthjälp i Stockholm, men kollar du inte upp flyttfirman ordentligt löper du tyvärr en viss risk att råka ut för ett oseriöst företag som saknar yrkestrafiktillstånd och därmed också ansvarsförsäkring. Vissa företag har inte ens F-skattsedel.

Om du väljer att anlita en sådan flyttfirma så är ditt känsliga gods helt oförsäkrat under hela flytten, och skulle något gå sönder är det långt ifrån säkert att flyttfirman ersätter dig. Det krävs oftast att du drar dem inför domstol. Dessutom finns ju risken att det som gått sönder är helt oersättligt och inte kan kompenseras för ekonomiskt.

Yrkestrafiktillstånd garanterar professionalitet

Yrkestrafiktillstånd utfärdas av Transportstyrelsen och är en garanti för att flyttfirman har tillåtelse att frakta gods mot betalning. Den firma som inte innehar trafiktillstånd bryter mot lagen, och dessutom är ditt gods oförsäkrat. Du måste alltid kolla upp att den flyttfirma du funderar på att anlita innehar yrkestrafiktillstånd. Ett enkelt sätt att göra det är att gå in på Transportstyrelsens hemsida och slå på flyttfirmans organisationsnummer, så ser du direkt om de har trafiktillstånd.

Särskild erfarenhet av känsligt gods

Självklart ska du också försäkra dig om att firman har erfarenheten och kompetensen som krävs för att transportera ömtåligt gods. Det krävs särskilda rutiner kring detta, och den flyttfirma som slarvar eller saknar kunskapen om hur till exempel tavlor eller gamla glasföremål ska emballeras och packas riskerar att skada föremålen.

Ett bra knep är att vända dig till en auktionskammare eller antikhandlare i Stockholm och höra vilka flyttfirmor de kan rekommendera. De fraktar dagligen känsliga föremål och har stort behov av kompetent och smidig hjälp.

Bistå med all nödvändig information

Ju mer information du kan ge flyttfirman om dina känsliga föremål, desto bättre. Då kan de planera flytten i god tid, och även komma hem till er och ta hand om de känsliga föremålen först. På så sätt kan du vara så gott som säker på att dina antikviteter kommer fram oskadda till den nya adressen.

Här hittar du en pålitlig flyttfirma: https://www.flyttfirmanstockholm.se/

← Äldre inlägg

Scandic Victoria Tower