Blogg

RSS

Homestyling Stockholm - fördelar med tjänsten

15 Feb 2024

Varför ska man välja homestyling i Stockholm? Den frågan är mer aktuell än någonsin. För bara några år sedan kunde man som säljare av en bostad i Stockholm välja bort egentligen alla typer av tilläggstjänster. Många såldes även utan mäklare och nådde ändå väldigt höga slutpriser.

På en glödhet marknad är det lätt att sälja - men på en kallare sådan så krävs det lilla extra. Idag är det därför vanligt att man som säljare betalar extra för homestyling i Stockholm och att man, genom den tjänsten, också ger sig själv bästa möjliga läge att nå det pris man siktar på. Homestyling i Stockholm är en tjänst som ger många fördelar och några av dem ser ut som följer:

  • Exponering. Homestyling gör att en bostad skiljer sig från mängden. I kombination med en skicklig fotograf som tar fina bilder så kan man få den egna bostaden att bli en snackis.
  • Höjer värdet. Det avgörande med homestyling i Stockholm är att det är en tjänst som faktiskt gör skillnad för slutpriset. Det finns konkreta siffror att luta sig mot i detta som visar att en stylad bostad säljs till 15% högre summor än vad en lägenhet utan styling gör. Det handlar om många tusenlappar.
  • Tar fram det bästa. Homestyling i Stockholm utgår alltid från att en bostads bästa sidor ska plockas fram. Inte sällan så innebär detta att möbler plockas undan, att mer rymd skapas - och att vissa element plockas in. En stylist har ofta en massa designmöbler, lampor och tavlor som plockas in i bostaden. Man kittlar köparens fantasi och vill att denne ska ha gjort en mental inflytt i bostaden redan innan visningen. Det handlar om att sälja en helt ny livsstil. De möbler som finns i bostaden räcker sällan för detta då det ofta kan skapa en känsla av att man ser en bostad som någon annan lever i - och känner sig mer som en gäst än som nästa ägare. Homestyling i Stockholm skapar ett ha-begär!

Rörmokare för alla viktiga jobb på fastigheten i Stockholm

1 Feb 2024

Vi kallar dem oftast för rörmokare, men egentligen heter det VVS-installatör. En VVS-installatör i Stockholm kan göra mycket mer än att fixa stopp i avloppet.

Det finns så många användningsområden för en rörmokare att det vore synd och skam att inte djupdyka i ämnet VVS. I många år har vi kallat dem för rörmokare, eftersom det ligger bra i munnen. Legenden säger att namnet rörmokare kommer från en sammansättning av orden ‘rör’ och ‘mockare’, det vill säga en som mockar stall. Det är inte alltid det roligaste yrket, men tack vare rörmokarna så kan vi hålla oss fräscha och friska.

En rörmokare ser till så att alla rör i huset hålls intakta, är rätt installerade och att de inte läcker, spricker, får stopp eller orsakar andra problem. Tack vare våra älskade rörmokare kan vi ta en varmdusch innan jobbet och krypa ner i ett varmt bad på kvällen. De ser till att toaletterna spolar ordentligt och att alla rörsystem fungerar felfritt, så att vi inte riskerar att bli sjuka. Allt detta är väldigt viktigt.

Rörmokare ordnar trygghet i kök och badrum

Alla som någonsin har råkat ut för en vattenläcka eller ett stopp i något rör under en längre period önskar att de hade ringt rörmokaren i tid. En vattenläcka kan få förödande konsekvenser, speciellt i rum som köket eller badrummet, där fukt, vatten och el möts. Det är viktigt att allt fungerar felfritt, så att man inte får större problem. Vatten och el går inte alls bra ihop och kan orsaka stora risker.

Fukt i sig kan verkligen vara ett stort problem. Om man inte låter fuktiga ytor torka ut ordentligt så kommer det till slut att bildas mögel. Det i sin tur kan orsaka sjukdomar, stank och sprida sig till andra utrymmen. Det vill ni inte. Att sanera ett hus kan kosta många tusentals kronor, så det gäller att hålla koll på alla sina gamla rör. Er lokala rörmokare i Stockholm kan fixa det åt er.

Värmepumpen är ingen match för er rörmokare

Allt fler byter till värmepump. Det beror på att det många gånger är ett mer miljövänligt, billigare och enklare sätt att skaffa värme i huset. Med eller utan bergvärme så är värmepumpar otroligt bra. Har man bergvärme så kan det naturligtvis bli ännu billigare. Det här är något som en VVS-installatör är expert på och kan fixa på ett kick. Ni behöver bara ringa, så kan ni boka en tid inom kort.

Om det gäller en varmvattenberedare som är trasig så hamnar ni alltid högst upp på prioritetslistan hos en riktigt duktig VVS-installatör. Det är inte roligt att vara utan varmvatten och man behöver all hjälp man kan få för att få det ordnat så snabbt som möjligt. När ni ringer er rörmokare så vet de att ni inte kan vänta i flera veckor på att få en tid.

Släpp in rörmokare i alla andra delar i huset

Hittills har vi sett att en rörmokare kan hjälpa till med både det ena och det andra. Och det är bara några få detaljer i en VVS-installatörs liv. De klarar mycket mer, om ni bara frågar. Kanske ni skulle vilja ha hjälp med ventilationen, eller så behöver ni hjälp att installera diskmaskinen. En VVS-installatör kan även hjälpa till med kylanläggningar, så att ni alltid har ett välfungerande system.

Det finns många skäl att släppa in rörmokaren i huset. Och ni kommer alltid att ha en smidigare vardag efter att de har gått. Det blir så mycket enklare när allting fungerar som det ska i hemmet. Stora och små saker är lika viktiga, och en duktig rörmokare drar sig inte för någondera.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: stockholmsrörmokare.se

Stockholms bästa takläggare med lång erfarenhet

24 Aug 2023

Inom byggbranschen finns det ett flertal underkategorier. I Stockholm kan man ibland skåda exempelvis takläggare när de arbetar med tak på höga höjder.

Byggbranschen är som ett stort paraply för alla organisationer som ingår. En av dessa branscher som tillhör byggnadsområdet är takläggning. Takläggare är kanske inte en grupp man hör eller ser dagligen. De genomför dock viktiga arbeten för att fastigheter av olika slag ska må bra. Det handlar om såväl takinspektion, lagning av tak som omläggning av tak.

Precis som mycket annat inom byggbranschen regleras även takläggarnas arbete av lagar och förordningar. En del av dessa är för att de ska ha en säker och trygg arbetsplats att vistas på oavsett vilket tak de arbetar med. Andra saker att följa är byggstandarder som gäller för takläggning. Ett fellagt tak kan på sikt ge stora konsekvenser för hela fastigheten.

Rotavdrag när man anlitar takläggare

Det gäller att vara noggrann i sitt val av takläggare i Stockholm. Precis som så många andra branscher finns det de som gärna jobbar svart istället för vitt. Anlitar man en takläggare som arbetar vitt kan man också använda rotavdraget som privatperson. Dessutom är det lättare att påtala eventuella felaktigheter och få dem åtgärdade när man anlitar en bra takläggare.

Ytterligare en del som har ökat när det gäller takläggarnas arbete är att anlägga solceller på taken. I och med att fler och fler i Stockholmstrakten investerar i solceller får takläggarna mer att göra. Så kontakta en takläggare redan idag för ditt nästa takprojekt.

Hitta mer info om takläggare här: www.stockholmtakläggare.se

Cateringfirma för utomhusaktiviteter

7 Jul 2023

Hur kan man som förälder slippa stå i timmar för att förbereda mat till idrottsevenemang? Ett sätt är att anlita en cateringfirma för att slippa stress.

Det var dags för föreningens årliga orienteringstävling och de föräldrar som var på planeringsmötet var samma som vanligt. Skillnaden denna gången var att de som stod och lagade maten varje gång sade ifrån. De vägrade att än en gång sätta undan tid för just detta. Även om de ville hjälpa sina egna barn.

De visste dock att det inte var någon idé att försöka få de föräldrar som aldrig ställde upp att ändra sig. De hade provat allt för många gånger. Så istället för att lägga ner energi på det än en gång bestämde de sig för att se om det fanns någonstans de kunde beställa den mat som skulle mätta både sina egna ungar och andra föreningar som skulle delta.

Cateringfirma var till stor hjälp

Eva, som var en av de som satt i föreningens styrelse, tog på sig jobbet att se över de möjligheter som fanns i närheten. Ganska snabbt, efter att ha surfat på nätet, hittade hon ett företag de kunde anlita till catering i Eskilstuna. Hon läste igenom menyerna för att se vad de hade att erbjuda.

När hon hittat önskade alternativ kontaktade hon företaget för att beställa. Denna gången skulle de erbjuda alla deltagare wrap, antingen kyckling eller vegetariskt. Dessutom bestämdes även att bullar skulle beställas, något som en av föräldrarna brukade baka men inte kunde denna gången. Så till sist löste sig problemet och orienterarna skulle få den näring de behövde.

Markiser i Södertälje - Skydd och smycke för ditt hus

3 Jun 2023

Markiser i Södertälje är det perfekta solskyddet för ditt hem. Med markiser kan du skydda ditt hem från skarp sol samtidigt som du behåller den vackra utsikten. Dessutom fungerar markiser som ett smycke för ditt hus och ger det där lilla extra som gör stor skillnad.

Skydd för ditt hem utan att offra utsikten

Det finns många olika typer av solskydd och insynsskydd på marknaden, men endast markiser i Södertälje ger dig det skydd du behöver utan att förstöra din vackra utsikt. Markiser fungerar som en keps för dina fönster och hindrar solen från att skina rakt in i rummet utan att skymma utsikten. Till skillnad från persienner, gardiner och andra alternativ, täcker markiser inte fönstret helt och hållet.

Enfärgade eller randiga markiser för att matcha ditt hus

Om du bestämmer dig för att installera markiser på ditt hus, är det viktigt att välja rätt stil och färg. Genom att välja markiser som matchar husets färg och form, kan du förbättra helhetsintrycket av ditt hem. De flesta markiser finns i enfärgade eller randiga mönster, men det finns också ett stort utbud av olika färger att välja mellan. Du kan även välja mellan raka eller rundade markiser som kan rama in dina fönster på ett elegant sätt.

Varför du bör installera markiser på ditt hus

Markiser är en utmärkt investering för ditt hem av flera anledningar. Förutom att skydda ditt hem från skadliga UV-strålar och värme, kan markiser också hjälpa till att sänka dina energikostnader genom att minska mängden solljus som når dina fönster. Dessutom ger markiser ditt hus ett extra lager av säkerhet genom att hindra oönskade insyn i ditt hem. Välj en leverantör av markiser som du kan lita på.

Golvslipning i Nacka - Ta bort reporna och bevara ditt golv

25 May 2023

Golvslipning är den perfekta lösningen för att få bort oönskade repor och ge ditt golv i Nacka en ny, fräsch yta. Med hjälp av professionell golvslipning kan du återställa golvet till sin forna glans och sedan behandla det för att skydda det mot framtida slitage.

Varför välja golvslipning i Nacka?

Golvet är en av de mest använda ytor i våra hem och utsätts dagligen för slitage. Genom att bara gå på golvet orsakar vi naturligt slitage. Om du dessutom har husdjur som springer omkring på golvet kan slitaget bli ännu större. Med tiden kommer deras klor att göra sig påminda i form av repor och märken. Men självklart vill du inte hindra dina fyrbenta vänner från att leka och vara glada.

Istället för att köpa ett helt nytt golv kan du välja att utföra en golvslipning. Genom att slipa golvet avlägsnas de synliga skadorna och en helt ny yta kommer fram. När den nya ytan är behandlad kommer golvet se ut som nytt igen. För att få hjälp med golvslipning i Nacka kan du vända dig till professionella experter inom området.

Bevara ditt golv efter golvslipning

Att slipa golvet istället för att köpa nytt har många fördelar. För det första är det en betydligt enklare process att genomföra och dessutom är det kostnadseffektivt. Genom att använda det befintliga golvet bidrar du även till att minska din miljöpåverkan.

För att bevara det nyslipade golvet på bästa sätt är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder. Placera skydd under stolar, soffor och bord för att undvika repor från deras fötter. Det finns utmärkta skydd som kan sättas på för att ge extra skydd åt ditt golv.

Mer information om golvslipning i Nacka på: https://www.golvslipningnacka.se/

Renovera ditt hem med ett nytt golv i Uppsala

24 May 2023

Att lägga in ett nytt och fräscht golv i ditt hem kan göra en enorm skillnad. Det är emellertid inte alltid enkelt att byta golv på egen hand, och för att undvika misstag kan det vara klokt att anlita en professionell golvläggare i Uppsala.

Förnya ditt golv för en fräschare atmosfär

I vissa fall kan slitna gamla golv ha en viss charm, medan de i andra fall bara känns tråkiga och slitna. Kanske vill du byta ut en sliten plastmatta mot ett vackert och hållbart trägolv. Genom att genomföra en sådan förändring kan du verkligen förändra känslan i hela rummet. Om du saknar inspiration när det kommer till detaljer och önskar en större förvandling, kan ett nytt golv vara svaret. Golvet är något som syns oavsett var du befinner dig i rummet och det kan verkligen förändra hela intrycket av rummet.

Behöver du hjälp med att byta golv?

För att uppnå det snygga och hållbara resultatet du önskar är det viktigt att du har kunskap om golv. Om du inte själv besitter den rätta kunskapen kan det vara tryggast att ta hjälp av en erfaren golvläggare i Uppsala. Om du exempelvis bor i Uppsala kan du smidigt anlita en golvläggare i närheten. Det kan vara fördelaktigt att ha en närliggande golvläggare ifall du skulle behöva hjälp med reparationer i framtiden.

En golvläggare i Uppsala kan hjälpa dig genom hela processen. Även om valet av golv inte kräver samma kunskapsnivå som själva golvläggningen, skadar det inte att få lite tips och idéer. En erfaren golvläggare som har lagt många golv kan säkerligen bidra med inspiration och expertis.

Putsa till golvet med golvslipning i Uppsala

24 May 2023

Har du någonsin irriterat dig över en repa på ditt golv som ständigt fångar ditt öga när du kliver in i ditt hem? Nu är det dags att göra något åt det! Med professionell golvslipning i Uppsala kan du återfå glansen i ditt golv och göra det som nytt igen.

Låt ditt golv stråla med golvslipning

Många av de parkettgolv som finns i svenska hem idag har legat där i över 200 år. För att bevara dem i gott skick krävs regelbunden underhåll, precis som du tar hand om din egen hy. Genom att använda dag- och nattkrämer samt genomgå estetiska ingrepp håller du din hy i toppskick. Även om ditt parkettgolv inte är 200 år gammalt, har det ändå blivit utsatt för repor och skavanker under årens lopp. Med hjälp av golvslipning i Uppsala kan du få tillbaka glansen och ta bort skönhetsfelen utan att behöva lägga ut pengar på ett helt nytt golv.

Högkvalitativ golvslipning till rimligt pris

Genom att anlita skickliga hantverkare som arbetar med de bästa verktygen och har gedigen erfarenhet och kompetens kan du vara säker på att få ett enastående resultat. Dessutom erbjuds du förmånliga priser på golvslipning i Uppsala som inte kommer att tömma din plånbok. En golvslipning inte bara förbättrar golvet, utan höjer även värdet på ditt hem och ger det en fräsch känsla. Således kan du njuta av ditt hem utan att störas av skönhetsfel och ojämnheter. Ta steget och kontakta golvslipare för en konsultation idag.

Inredare i Uppsala hjälper dig att skapa ett harmoniskt hem

9 May 2023

Har du svårt att få ordning på inredningen i ditt hem? Då kan du låta en inredare i Uppsala hjälpa dig med att skapa en vacker och balanserad inredning.

Det här med inredning är inte så lätt som man kan tro. Hur ska möblerna stå för att det ska se snyggt ut? Vilka färger passar bra ihop? Kan man blanda olika material hur som helst? Du kanske har provat att inreda på många olika sätt, men resultatet blir inte bra. Då kan du kontakta en inredare för att få hjälp med att skapa ditt drömhem.

Det krävs både tid och kunskap att sätta samman harmoniska rum som du trivs i. Du vill troligtvis ha en inredning som passar din personlighet och smak. En inredare har öga för detaljer och kan framhäva det bästa med just ditt hem.

En inredare kan ge dig inspiration och goda råd

Om du har kört fast med inredningen och känner att du behöver en hjälpande hand kan du boka en inredningskonsultation. I Uppsala finns det inredare som tar sig an detta uppdrag och hjälper dig att se hemmet med nya ögon. Du får ett hembesök där inredaren ger konkreta råd gällande till exempel möblering, textilier och färgsättning.

En del inredningsfirmor erbjuder även digital inredningshjälp om du önskar det. Då skickar du bilder, mått och ritningar. För övrigt är upplägget detsamma som i övriga inredningsprojekt. Du kan också få hjälp med att inreda ett kontor eller andra lokaler.

Snygga markiser till butiken i Stockholm

18 Apr 2023

Det är sant att man inte bara ska se ytan av saker och ting. Men att ha snygga markiser i Stockholm, även om de bara visar butikens yta, kan göra stor skillnad.

Den lilla butiken fylld med vackra stenar och kristaller gapade tom. Av någon anledning hittade inte kunderna in för att ta del av allt det vackra. Emilia var förtvivlad. Hon hade verkligen trott på idén och lovordats av vänner och bekanta för att hon tagit beslutet om att öppna eget.

Hon hade vädrat sin oro för en gammal vän och denne hade haft ett förslag som kanske kunde fungera. Vännen Agneta hade rekommenderat en person hon yogade med. Denne var en duktig inredningsarkitekt som arbetade på en butik med markiser. Det bästa var att Agneta hade en tjänst att inkassera av denne.

Markiser kan verkligen transformera

Emilia såg undrande på kvinnan som kom in i butiken tillsammans med Agneta. Hon hade hår som såg ut att ha fattat eld och ögonen såg ut att vara gjorda av smaragder. Kvinnan hade en varm personlighet som Emilia genast gillade. Hon berömde butiken och sa att den var perfekt men att snygga markiser skulle göra att butiken skulle synas i Stockholm.

Emilia var tveksam men kvinnan som hette Rosa lovade återkomma med förslag. Sen ändrades allt. Förslaget var en galen markis som definitivt skulle sticka ut. Den var snygg så varför inte, vad hade hon att förlora? Markisen måste ha varit fylld av magi för redan samma dag som den satts upp kom en strid ström av kunder in hela dagen.

Mer information om markiser i Stockholm: https://www.markisstockholm.nu/

Homestyling innan försäljning ger en högre vinst

9 Dec 2022

Det pågår just nu en unik situation i Stockholm gällande priserna för bostäder som man hela tiden ser nå nya toppnivåer och nya höjder. Det som är unikt här är att det inte handlar om några speciella områden innanför tullarna utan att egentligen varje liten förort och bostäder där även de ökat ganska rejält i pris – tvärtemot vad många experter förutspått. Många har nämligen pekat på att priserna för bostäder i Stockholm har nått sin peak och att dessa antingen kommer att dala eller i värsta fall smälla i form av en gigantisk bostadsbubbla – något som hittills alltså inte skett och där man även idag kan se hur privatpersoner säljer sina bostäder till nya rekordpriser.

Vi får här se hur amorteringskrav och annat påverkar priserna i framtiden och hur en höjd ränta skulle kunna göra dessa lägre; men det finns egentligen ingenting som tyder på att de ska sjunka tillbaka till de nivåer man såg för tio år sedan.

Så länge inflyttningen till Stockholm är så stor som den är i dagsläget i kombination med att det inte finns- och byggs nya bostäder i den omfattning som krävs så kommer priserna på de befintliga att ligga kvar på denna höga nivå – de kanske stabiliseras och planar ut, men de kommer fortfarande att vara höga. För en person som står inför att sälja en bostad i Stockholm så är detta naturligtvis en guldsits och ett läge som inte återkommer och det är också därför som många väljer att sälja i dagsläget. För att maximera denna vinst så finns det olika vägar att gå och oavsett vilken väljer så har man förmodligen gjort ett väldigt bra val; det är – kort sagt – svårt att sälja med förlust i dagens läge i Stockholm.

Däremot ska man göra skillnad på ordet vinst och en maximerad vinst och om vi nedan räknar upp några små tips på hur man kan göra för att få maximalt med pengar i sin plånbok efter en avslutad bostadsförsäljning så kanske bilden klarnar lite. Kort sagt; vill du sälja din bostad i Stockholm med maximerad vinst – överväg något/några av dessa tips.

  • Renovera. Det finns speciellt två stycken rum som man ska sikta på om man vill renovera inför en försäljning och dessa är badrummet och köket. Dessa två områden är nämligen de som är intressantast för spekulanter och som de gärna ser är i topptrim. Gemensamt mellan dessa är dock att kostnaden för renovering är relativt hög och att man som regel måste anlita proffs för jobbet. Det kan således smaka lite mer än vad det kostar. Dels så måste man vara beredd på att bo i ett byggkaos under en period och dels så måste man också vara beredd på att ligga ute med ganska mycket pengar. Ett det lönar sig i slutändan råder det inga tvivel om, men frågan är bara hur mycket av sin egen bekvämlighet man är beredd att offra innan pengarna – efter försäljningen- kommer in på kontot.
  • Mäklare. Det här är en fråga som börjat dela folk i två läger och speciellt i Stockholm. Många väljer nämligen att sälja utan mäklare och man gör detta för att komma undan provision och arvode till denna. Ett riskabelt sätt som – tyvärr – i många fall visar sig vara rent kontraproduktivt och som ger mindre i plånboken än vad man förväntat sig. Genom att anlita en mäklare så får man nämligen ta del av en expertis och en yrkeskunskap som i slutändan gör att priserna alltid blir högre. Fler visningar, säljande texter, säljande bilder och ett stort kontaktnät som gör att bostaden når fler människor. Man har – kort sagt – en större chans till ett högt slutpris om man anlitar en mäklare än om man säljer utan en sådan. Gällande priset för en mäklare så ska man även veta att detta i allra högsta grad är förhandlingsbart i dagsläget. Detta beroende på att det finns så många verksamma mäklare i Stockholm och att man av den anledningen kan ställa deras pris mot varandra. De flesta har en ganska god marginal att förhandla inom och ett utgångsbud är således något som man kan påverka som privatperson.
  • Homestyling. Det här är en relativt ny tjänst – som också erbjuds av många mäklare i dagsläget – och en billig sådan. Homestyling går ut på att man anlitar ett proffs på inredning som innan visning och innan fotografering av bostaden går igenom hur den ser ut. Många missuppfattar tjänsten homestyling och tror att denna går ut på att man måste köpa en massa föremål och en massa nya möbler. Så är det inte; homestyling i Stockholm innebär att denna professionella person inom inredning utgår från hur bohaget och bostaden ser ut och därefter jobbar utifrån dessa givna förutsättningar. Kort exempel på hur homestyling kan fungera: Du har en lägenhet i Stockholm där du möblerat på ett visst sätt och där du hängt dina tavlor enligt ett mönster som du gillar. Vidare så har du dina personliga favoriter framme – en pläd du ärvt av din mormor, din flickväns målningar och en fåtölj som du köpt second-hand. Samtliga detaljer tilltalar dig och din flickvän – men tilltalar de spekulanter i Stockholm? Det är så personen inom homestyling hela tiden tänker; hon utgår från hur potentiella köpare tänker och anpssar möblemanget och inredningen efter detta. Här skulle du kanske få bära upp din fåtölj på vinden, din flickväns tavlor skulle få ställas åt sidan en stund och dina möbler kanske skulle få byta plats med varandra. Allt för att skapa mer rymd och bättre förutsättningar för att fler personer ska se bostadens hela potential. Du kommer alltså inte att behöva lägga en massa pengar på nya föremål och möbler – homestyling handlar mer om att ta fram det bästa ur dina befintliga ägodelar. Det här är ett bra och billigt sätt att nå en högre vinst vid en försäljning av en bostad i Stockholm. Som vi sa ovan också; många mäklare erbjuder tjänsten i dagsläget och har personer inom homestyling knutna till sitt företag. Det om något är ett kvitto på att det verkligen fungerar. Rekommenderas är att man således försöker slå två flugor i en smäll i Stockholm. Det vill säga; anlita en mäklare som har denna tjänst inkluderad i sitt pris.

Läs mer tips om homestyling här https://www.homestylingstockholm.nu/

Rullgardiner behövs inte bara i Stockholm

20 Nov 2022

Rullgardiner är något som kan behövas i hela landet oavsett var du bor, inte bara i Stockholm. Vi vill alla kunna slippa insyn och dagsljus då och då.

Tänk dig att du tillhör de personer som får häftiga migränanfall. Då är det rullgardin, mörker och tystnad som gäller. Du kanske tillhör dem som jobbar natt och behöver sova på dagarna. Om det då är fullt solsken eller starkt dagsljus är det skönt att kunna dra ner en rullgardin.

Det är viktigt med mörker när du ska sova, för att allt ska fungera på bästa sätt i kroppen. Då finns det inget bättre än att dra ner en rullgardin som verkligen stänger ute ljuset och låter kroppen och sinnet tro att det är natt. Vissa hormoner som du behöver för att må bra produceras då.

Rullgardiner kan du köpa i Stockholm

Vill du ha rullgardiner i Stockholm på den plats där du bor kan du antingen gå till en fysisk affär eller beställa dem på nätet. Det finns många olika modeller att välja på. En del med konstnärliga motiv. Andra är mer som jalusier och håller bara en del av ljuset borta, men ger åtminstone lite mindre insyn.

Sedan finns det sådana rullgardiner som verkligen är totalt mörkläggande. Inte alltid med en så tjusig design – men vem behöver det om man bara ska sova en stund? Det finns också en slags kombination, där rullgardinen är sydd på ett sådant sätt att den blir som en gardinkappa om man drar upp den halvvägs.

Golvslipning utförd av proffs i Stockholm

8 Nov 2022

Med golvslipning kan man få ett trägolv att se ut som nytt igen. Men hur många gånger kan man slipa ett trägolv? Här kommer några tips för er i Stockholm.

Med golvslipning kan man få ett repigt och trist trägolv att se ut som nytt igen. Att slipa om ett golv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt. Men ett trägolv går av förståeliga skäl inte att slipa om hur många gånger som helst. Därför ska man helst inte slipa det i onödan och även se till att skydda det med en passande ytbehandling.

Massiva trägolv går ofta att slipa mellan sex till åtta gånger medan tunnare trägolv klarar två till tre slipningar. För att golvet ska klara så många slipningar som möjligt gäller det att bara slipa minimalt. Därför ska man helst anlita en professionell golvslipningsfirma. De har också moderna maskiner som även samlar upp slipdammet.

Hur mycket kostar golvslipning

För den som själv vill slipa golvet finns det maskiner att hyra. Men det är ett tungt arbete och det kan vara svårt att få golvet helt jämnt. Blir det slipmärken kommer ytbehandlingen att rinna ner i dessa och lägga sig ojämnt över golvet. Då skyddas golvet inte heller optimalt och kommer ganska snart att behöva slipas om igen.

Därför lönar det sig att anlita en professionell golvslipningsfirma i Stockholm när det är dags att slipa om golven. Särskilt som man även kan använda sig av rotavdraget. Hur mycket en golvslipning kostar beror på golvytan och vilken typ av ytbehandling man väljer till golvet. Ta hjälp av detta företaget när du behöver en golvslipning: www.stockholmsgolvslipning.nu

Markiser gav skugga på Lidingö

20 Oct 2022

Ibland gäller det att tänka utanför boxen. Exempelvis att man kan sätta upp markiser på attefallshuset på Lidingö. Då kan boende vila på egen uteplats.

Erika hade fått flytta till attefallshuset föräldrarna byggt på tomten. Egentligen ville hon flytta in till stan men förstod att föräldrarna tyckte att hon som femtonåring var allt för ung. Så för att möta henne på halva vägen bestämde de sig för att skaffa ett attefallshus hon kunde bo i. När hon flyttat kunde det bli utrymme för besökare.

Efter bygget blev dottern en helt annan och de visste att de gjort rätt. Sen kom nästa grej. Dottern ville ha en parasoll för att kunna sitta hos sig ifred och inte behöva gå upp till huset när hon ville sitta ute i skuggan. Men föräldrarna skulle göra något bättre och kontaktade ett företag som sålde markiser för att installera markiser på Lidingö.

Överraskade med markiser

En personal från företaget som säljer markiser på Lidingö kom samt försäkrade sig om att markisen de önskade passade huset. Paret valde en markis som var vit och kunde tas in och ut genom att trycka på en fjärrkontroll. Två dagar senare kommer personen som installerar markiser på Lidingö för att göra jobbet.

Markiserna har kommit upp och föräldrarna väntar spänt på när dottern ska komma hem. De står nere på vägen utanför huset för att följa med dottern in på tomten. Förvåningen går inte att missa men dottern låter sig hållas. Men när hon ser markisen och de bord och stolar som står under kan hon inte hålla tårarna tillbaka.

Kontrollera luften med en OVK-besiktning

14 Oct 2022

Att ha tillgång till bra luft är nog något av det viktigaste vi har. Därför är det tur att det kom en lag att om man behöver göra en OVK-besiktning i byggnader.

För olika byggnader finns det olika krav. Som tur är idag så måste man kontrollera ventilationen i en del byggnader. Du väljer själv hur du gör i din egen villa. Men du som har en fastighet som hyrs ut måste kontrollera att hela systemet fungerar. Detsamma gäller för både skola och sjukhus.

Anledning till det är egentligen ganska självklar. Dålig luft påverkar en väldigt negativt. Man har inte samma koncentrationsförmåga, man kan bli trött och illamående, få huvudvärk och så mycket mer. Luften är alltså otroligt viktig för välmåendet och ett bra liv. Därför finns det också lagar att man måste följa gällande OVK-besiktning.

Vad är en OVK-besiktning?

För många kan OVK vara ett okänt ord, men för den som äger en fastighet är det något man känner till. Annars bör man lära sig om det nu. OVK står för obligatorisk ventilationskontroll, och det är just vad den är. En obligatorisk kontroll av ett befintligt ventilationssystem.

Har ni till exempel en BRF så har ni också hand om fastigheter. Då behöver ni ha koll på hur ofta man ska göra en OVK-besiktning i er BRF. Tänk på att välja en besiktningsman med K-behörighet som utför den. När byggnaden har blivit besiktad så får ni ett intyg som visar att det är gjort i den byggnaden.

← Äldre inlägg

Scandic Victoria Tower