Är antikt också miljövänligt?

Visste du om att det finns en bred trend bland de unga idag, som handlar om att gå tillbaka i tiden och klä sig som i det årtionde som man särskilt mycket gillar? De ungdomar (det är mest ungdomar) som till exempel vurmar för 1940-talet, lägger håret med liknande papiljotter, och klär sig i kläder från denna tidsepok. De samlar på porslin från denna tid, liksom de gärna möblerar sina hem med möbler från 1940-talet, men med en modern twist och köper frysar och kylskåp som är moderna. Har datorer och mobiler av senaste snitt.

Det är mycket miljövänligt att återanvända antika möbler

Är det miljövänligt? Det om något är verkligen miljövänligt. På samma sätt som antika möbler är det mest miljövänliga som vi kan tänka oss. Och inte bara för att vi gillar de antika möblerna för dess ålder och skönhet, utan för det faktum att vi kan återanvända möbler från en svunnen tid och tycka lika mycket om dem idag, som då de var nya. Och detta – att återanvända sakerna, kläderna och möblerna är det nya; vi måste det eftersom jordens resurser annars kommer att ta slut på ett abrupt sätt. Så om du vill möblera ditt kontor på ett miljövänligt sätt, så använder du begagnade möbler

Begagnade men inte bedagade möbler

Begagnade låter så tråkigt. Det låter nästan som bedagade, vilket ju är ett annat ord för samma sak. I vilket fall låter begagnade möbler som tråkiga möbler. Då är det roligare att kalla dem "nästan nya" möbler, för det är ju precis vad det handlar om. Att möblera med "nästan nya" möbler är vad det innebär att återanvända äldre möbler. Om man vill kan man alltså skaffa sig kontorsmöbler som ett annat kontor inte vill ha längre. I stället för att det företag som inte vill ha sina möbler längre, ska slänga dem på sopberget, så använder du dem till ditt kontor. Det är de sant miljövänliga sättet att möblera ett kontor på.

Precis så arbetar ett miljövänligt möbelföretag

Det finns ett kontorsmöbelkontor i Stockholm som köper in hela partier med kontorsmöbler som ingen vill ha längre. De repareras med varsam hand, kläs om, det så behövs. Sedan säljs de, eller hyrs ut om man inte vill köpa dem. På det sättet används möblerna som det inte är det minsta fel på. Och så är det verkligen med de flesta möbler, mattor och kläder som vi göra oss av med. Det är sorgligt på många sätt. Vi har lärt oss att vi ska uppehålla den cykel som vi kallar marknaden.

7 Dec 2018

Scandic Victoria Tower