Att ge hemmet en neutral personlighet

Att ge hemmet en ”neutral” persohomestylingnlighet är ofta en vanlig del av homestyling inför en försäljning av en bostadsrätt. Det kan också vara något man vill göra efter att ha köpt ett renoveringsobjekt, kanske med syftet att snabbt sälja det efter att renovering har skett.

På en redan dyr lägenhet i till exempel Stockholm eller Göteborg (särskilt i Stockholm är bopriserna höga) kan rätt homestyling innebära en betydande ökning av priset, i kronor och ören. För att bädda för en god homestyling, och som en del i den, kan man ge hemmet en neutral personlighet.

Pynt och detaljer

Att inreda med tidlösa attiraljer är något som går hem hos de flesta. Vackra blommor och vasar i diskreta färger sätter färg och personlighet till hemmet, utan att det för den sakens skull blir för personligt. Dekorativa plädar och enkla tavlor är andra exempel på saker som ger personlighet, men på ett neutralt sätt.

Inför en visning är tanken att spekulanternas inte ska ”störas” av din befintliga stil som du inrett hemmet med. En mer neutral interiör gör det lättare att kombinera den nuvarande bilden av bostaden, med sin egen. Det bäddar helt enkelt för att spekulanterna lättare ska kunna se sig själva bo i huset.

Fokusera särskilt på dekorativa detaljer på hemmets större ytor. Det kan till exempel handla om köksbänkar och matbord.

Mattor

Mattor har kanske större betydelse för ett hem än vad man tänker sig. Ljusa, rena mattor som passar in i möbleringen är bra för homestyling och får dessutom rummen att se större ut. Något att tänka på är badrumsmattorna, som faktiskt kan se ganska ofräscha ut om de inte är nya.

Mattor bör dock inte ”missbrukas”. Ibland är det bästa att plocka bort dem för att skapa mer rymd i hemmet. För en neutral personlighet i hemmet är det ofta bra att undvika alltför starka färger och mönster, eftersom det riskerar att krocka med spekulanternas smak. Det handlar om att skapa någonting som alla tycker ser snyggt ut, men som också kan kombineras med deras stil.

Neutrala färger och material

Det här är kanske inte något man gör inför en visning. Dock kan det vara aktuellt om man planerar att köpa ett renoveringsobjekt och sälja det tämligen snart efter att renoveringen är färdiggjord. Vid en renovering är det viktigt att tänka på detta om man inte planerar att bo i hemmet under en mycket lång tid. Renoverar man alltför personligt finns risken att det snarare sänker värdet på hemmet, än att faktiskt höja det.

Och den höjning av priset som en bra renovering kan medföra bör inte ignoreras. På lägenheter i till exempel Stockholm, där priserna redan är höga, kan en köksrenovering innebära tiotusentalskronor tillbaka. En framgångsrik expert på homestyling är insyninterior.se/homestyling-stockholm/.

 

13 May 2019

Scandic Victoria Tower