Homestyling innan försäljning ger en högre vinst

Det pågår just nu en unik situation i Stockholm gällande priserna för bostäder som man hela tiden ser nå nya toppnivåer och nya höjder. Det som är unikt här är att det inte handlar om några speciella områden innanför tullarna utan att egentligen varje liten förort och bostäder där även de ökat ganska rejält i pris – tvärtemot vad många experter förutspått. Många har nämligen pekat på att priserna för bostäder i Stockholm har nått sin peak och att dessa antingen kommer att dala eller i värsta fall smälla i form av en gigantisk bostadsbubbla – något som hittills alltså inte skett och där man även idag kan se hur privatpersoner säljer sina bostäder till nya rekordpriser.

Vi får här se hur amorteringskrav och annat påverkar priserna i framtiden och hur en höjd ränta skulle kunna göra dessa lägre; men det finns egentligen ingenting som tyder på att de ska sjunka tillbaka till de nivåer man såg för tio år sedan.

Så länge inflyttningen till Stockholm är så stor som den är i dagsläget i kombination med att det inte finns- och byggs nya bostäder i den omfattning som krävs så kommer priserna på de befintliga att ligga kvar på denna höga nivå – de kanske stabiliseras och planar ut, men de kommer fortfarande att vara höga. För en person som står inför att sälja en bostad i Stockholm så är detta naturligtvis en guldsits och ett läge som inte återkommer och det är också därför som många väljer att sälja i dagsläget. För att maximera denna vinst så finns det olika vägar att gå och oavsett vilken väljer så har man förmodligen gjort ett väldigt bra val; det är – kort sagt – svårt att sälja med förlust i dagens läge i Stockholm.

Däremot ska man göra skillnad på ordet vinst och en maximerad vinst och om vi nedan räknar upp några små tips på hur man kan göra för att få maximalt med pengar i sin plånbok efter en avslutad bostadsförsäljning så kanske bilden klarnar lite. Kort sagt; vill du sälja din bostad i Stockholm med maximerad vinst – överväg något/några av dessa tips.

  • Renovera. Det finns speciellt två stycken rum som man ska sikta på om man vill renovera inför en försäljning och dessa är badrummet och köket. Dessa två områden är nämligen de som är intressantast för spekulanter och som de gärna ser är i topptrim. Gemensamt mellan dessa är dock att kostnaden för renovering är relativt hög och att man som regel måste anlita proffs för jobbet. Det kan således smaka lite mer än vad det kostar. Dels så måste man vara beredd på att bo i ett byggkaos under en period och dels så måste man också vara beredd på att ligga ute med ganska mycket pengar. Ett det lönar sig i slutändan råder det inga tvivel om, men frågan är bara hur mycket av sin egen bekvämlighet man är beredd att offra innan pengarna – efter försäljningen- kommer in på kontot.
  • Mäklare. Det här är en fråga som börjat dela folk i två läger och speciellt i Stockholm. Många väljer nämligen att sälja utan mäklare och man gör detta för att komma undan provision och arvode till denna. Ett riskabelt sätt som – tyvärr – i många fall visar sig vara rent kontraproduktivt och som ger mindre i plånboken än vad man förväntat sig. Genom att anlita en mäklare så får man nämligen ta del av en expertis och en yrkeskunskap som i slutändan gör att priserna alltid blir högre. Fler visningar, säljande texter, säljande bilder och ett stort kontaktnät som gör att bostaden når fler människor. Man har – kort sagt – en större chans till ett högt slutpris om man anlitar en mäklare än om man säljer utan en sådan. Gällande priset för en mäklare så ska man även veta att detta i allra högsta grad är förhandlingsbart i dagsläget. Detta beroende på att det finns så många verksamma mäklare i Stockholm och att man av den anledningen kan ställa deras pris mot varandra. De flesta har en ganska god marginal att förhandla inom och ett utgångsbud är således något som man kan påverka som privatperson.
  • Homestyling. Det här är en relativt ny tjänst – som också erbjuds av många mäklare i dagsläget – och en billig sådan. Homestyling går ut på att man anlitar ett proffs på inredning som innan visning och innan fotografering av bostaden går igenom hur den ser ut. Många missuppfattar tjänsten homestyling och tror att denna går ut på att man måste köpa en massa föremål och en massa nya möbler. Så är det inte; homestyling i Stockholm innebär att denna professionella person inom inredning utgår från hur bohaget och bostaden ser ut och därefter jobbar utifrån dessa givna förutsättningar. Kort exempel på hur homestyling kan fungera: Du har en lägenhet i Stockholm där du möblerat på ett visst sätt och där du hängt dina tavlor enligt ett mönster som du gillar. Vidare så har du dina personliga favoriter framme – en pläd du ärvt av din mormor, din flickväns målningar och en fåtölj som du köpt second-hand. Samtliga detaljer tilltalar dig och din flickvän – men tilltalar de spekulanter i Stockholm? Det är så personen inom homestyling hela tiden tänker; hon utgår från hur potentiella köpare tänker och anpssar möblemanget och inredningen efter detta. Här skulle du kanske få bära upp din fåtölj på vinden, din flickväns tavlor skulle få ställas åt sidan en stund och dina möbler kanske skulle få byta plats med varandra. Allt för att skapa mer rymd och bättre förutsättningar för att fler personer ska se bostadens hela potential. Du kommer alltså inte att behöva lägga en massa pengar på nya föremål och möbler – homestyling handlar mer om att ta fram det bästa ur dina befintliga ägodelar. Det här är ett bra och billigt sätt att nå en högre vinst vid en försäljning av en bostad i Stockholm. Som vi sa ovan också; många mäklare erbjuder tjänsten i dagsläget och har personer inom homestyling knutna till sitt företag. Det om något är ett kvitto på att det verkligen fungerar. Rekommenderas är att man således försöker slå två flugor i en smäll i Stockholm. Det vill säga; anlita en mäklare som har denna tjänst inkluderad i sitt pris.

Läs mer tips om homestyling här https://www.homestylingstockholm.nu/

9 Dec 2022

Scandic Victoria Tower