Hur kan man tjäna på lägenhetsrenovering?

Är du intresserad av byggnadsvård? Om man inte själv kan renovera hus och samtidigt inte vet vilka tekniker som krävs för att kunna bevara gamla kakelugnar, vakcra stuckaturer i tak och väggar, så kan man behöva anlita ett sådant byggbolag i Stockholm som har sådana hantverkare att de vet och kan renovera så att alla fina och gamla detaljer bevaras och inte bara slaktas. Ser man till att anlita en sådan firma, och äger en så fin och gammal bostad i Stockholm, kan man verkligen tjäna en slant på en renovering.

Vilka slags hantverkare är det som man behöver få tag på? Känner man inte till några sådana hantvekare kan man behöva googla "byggnadsvård renovering Stockholm" om man vill få tag i en sådan firma med hantverkare som har förmågan att förnya gamla material. 

Renovera gamla golv

Finns det gamla golv i en lägenhet, eller våning i Stockholm, är det bästa som man kan göra, är en golvslipning. Om man börjar riva golv i en äldre lägenhet kan man oftast hitta undergolvet som man en gång lade för flera decennier, när man en gång byggde huset. Hittar man undergolvet kan man enkelt slipa om det och få vackra golv i lägenheten. Finns det ett parkettgolv kan man också slipa om. Att slipa om golv innebär att man tar fram en ny golvyta. Det innebär att man måste behandla den nya ytan med något behandlingsmedel, såsom hårdvax, lack, eller olja. Detta kan förlänga hållbarheten på golvet och man får ett golv som håller i flera årtionden till.

Renovera väggar och tak med stuckatur

Om det finns kvar stuckaturer i ett äldre hus, kan man behöva göra om stuckaturerna så att de inte försvinner. Oftast lagar man stuckaturer med gips och det behövs göras för hand. Och slipas innan man målar om dem. Är de nötta kan man behöva fylla på med gips och först när de har stelnat, måla om dem. Har man en kakelugn, så kan man renovera dem, beroende på hur resten av fastigheten har renoverat rökgångar i huset. Så det är inte säkert att man kan få igång dem. Är det så att man har täppt till rökgångarna kan det blir omöjligt att helt och hållet återanvända dem och då kan det vara bättre att ta bort dem, då de tar onödig plats i ett rum. Men det kan man göra innan man renoverar golv och väggar, så att det inte syns att det har stått en kamin där. Här kan man läsa mer om lägenhetsrenoveringar i Stockholm på: https://www.lägenhetsrenoveringstockholm.nu.

19 Jan 2020

Scandic Victoria Tower