Lacka om köksluckorna istället för riva ut

Om du har ett antikt kök, vill man säkerligen bevara det som är värt att bevara, men modernisera det som går att modernisera utan att förstöra det som man vill bevara. Däremot kan man med varsam hand modernisera utan att förstöra den gamla stil som man säkerligen har i köket. Så här kan man göra för att modernisera med varsam hand.

Bland det viktigaste när man vill förnya ett antikt kök, men inte förstöra det, är att hålla sig till liknande material som köket är byggt av, och hålla sig till samma färger som det är inrett med. Har man använt en särskild slags tapeter är det bästa att tapetsera med de slags tapeter som en gång fanns där.

Så bör du förnya köket

Gör så om du vill lacka om köksluckor i Stockholm

  1. Installera nya vitvaror – alla kök behöver nya och fräscha vitvaror. Framför allt när det gäller vitvaror, så behöver man förnya dem med jämna mellanrum. Ju oftare som man köper nya, desto mindre el drar de, då utvecklingen går mot att vitvarorna ska dra så lite el som det bara är möjligt.
  2. Bygg inte om med en ny köksfläkt – när man byter ut vitvarorna är det viktigt att inte montera en stor monsterfläkt ovanför spisen. De allra senaste köksfläktarna monteras numera på arbetsbänken och drar ner matoset, istället för att det ska sugas upp, sugs det ner i stället.
  3. Mura om vedspis och öppenspis – den som vill behålla sin gamla vedspis, bör mura om vedpsisens och den öppna spisens mur. Det behöver man göra med 50 år mellanrum, då murarna inte håller i längre tid än så.
  4. Möblera med möbler från samma tid som köket – vill man kunna behålla utseendet från den tid som köket är från, bör man alltid möblera med möbler från den tiden.
  5. Tapetsera i samma färger som tiden köket är från – vill man tapetsera om i köket, bör man hålla sig till samma slags tapeter som man en gång tapetserade med när köket en gång byggdes.
  6. Lacka om de gamla köksluckorna och köksskåpen – antingen som man gillar färgerna som köksluckorna och köksskåpen redan har, eller så vill man ändra färgen. Det gör man bäst genom att lackera om dem. När köksskåpen och köksluckorna blir slitna, kan det vara dags att lacka om dem. Det kan vara svårt att lacka om dem själv. Det innebär att man bör ha de slags lackeringssprutor som krävs för att det ska bli riktigt bra. Här kan du läsa mer om du önskar lack om dina köksluckor i Stockholm på: lackaköksluckorstockholm.se.
30 Oct 2019

Scandic Victoria Tower