Rullgardiner behövs inte bara i Stockholm

Rullgardiner är något som kan behövas i hela landet oavsett var du bor, inte bara i Stockholm. Vi vill alla kunna slippa insyn och dagsljus då och då.

Tänk dig att du tillhör de personer som får häftiga migränanfall. Då är det rullgardin, mörker och tystnad som gäller. Du kanske tillhör dem som jobbar natt och behöver sova på dagarna. Om det då är fullt solsken eller starkt dagsljus är det skönt att kunna dra ner en rullgardin.

Det är viktigt med mörker när du ska sova, för att allt ska fungera på bästa sätt i kroppen. Då finns det inget bättre än att dra ner en rullgardin som verkligen stänger ute ljuset och låter kroppen och sinnet tro att det är natt. Vissa hormoner som du behöver för att må bra produceras då.

Rullgardiner kan du köpa i Stockholm

Vill du ha rullgardiner i Stockholm på den plats där du bor kan du antingen gå till en fysisk affär eller beställa dem på nätet. Det finns många olika modeller att välja på. En del med konstnärliga motiv. Andra är mer som jalusier och håller bara en del av ljuset borta, men ger åtminstone lite mindre insyn.

Sedan finns det sådana rullgardiner som verkligen är totalt mörkläggande. Inte alltid med en så tjusig design – men vem behöver det om man bara ska sova en stund? Det finns också en slags kombination, där rullgardinen är sydd på ett sådant sätt att den blir som en gardinkappa om man drar upp den halvvägs.

20 Nov 2022

Scandic Victoria Tower