Ta hjälp av en flyttfirma när du flyttar antikviteter i Stockholm

Ska du flytta och har många särskilt värdefulla och ömtåliga föremål hemma? Vänd dig till en flyttfirma med rätt kompetens.

Att flytta antikviteter kräver extra omtanke och varsamhet. Den som samlar på antikviteter och andra särskilt värdefulla föremål och behöver hitta hjälp att transportera dem på ett säkert sätt gör rätt i att göra en noggrann undersökning av marknaden. Visst finns det många flyttfirmor i Stockholm, men det är långt ifrån alla som har den kompetens som behövs för att flytta känsligt gods på ett säkert sätt.

Flyttgubbe lyfter antik fåtölj själv

Undvik oseriösa aktörer

Det är som sagt lätt att hitta flytthjälp i Stockholm, men kollar du inte upp flyttfirman ordentligt löper du tyvärr en viss risk att råka ut för ett oseriöst företag som saknar yrkestrafiktillstånd och därmed också ansvarsförsäkring. Vissa företag har inte ens F-skattsedel.

Om du väljer att anlita en sådan flyttfirma så är ditt känsliga gods helt oförsäkrat under hela flytten, och skulle något gå sönder är det långt ifrån säkert att flyttfirman ersätter dig. Det krävs oftast att du drar dem inför domstol. Dessutom finns ju risken att det som gått sönder är helt oersättligt och inte kan kompenseras för ekonomiskt.

Yrkestrafiktillstånd garanterar professionalitet

Yrkestrafiktillstånd utfärdas av Transportstyrelsen och är en garanti för att flyttfirman har tillåtelse att frakta gods mot betalning. Den firma som inte innehar trafiktillstånd bryter mot lagen, och dessutom är ditt gods oförsäkrat. Du måste alltid kolla upp att den flyttfirma du funderar på att anlita innehar yrkestrafiktillstånd. Ett enkelt sätt att göra det är att gå in på Transportstyrelsens hemsida och slå på flyttfirmans organisationsnummer, så ser du direkt om de har trafiktillstånd.

Särskild erfarenhet av känsligt gods

Självklart ska du också försäkra dig om att firman har erfarenheten och kompetensen som krävs för att transportera ömtåligt gods. Det krävs särskilda rutiner kring detta, och den flyttfirma som slarvar eller saknar kunskapen om hur till exempel tavlor eller gamla glasföremål ska emballeras och packas riskerar att skada föremålen.

Ett bra knep är att vända dig till en auktionskammare eller antikhandlare i Stockholm och höra vilka flyttfirmor de kan rekommendera. De fraktar dagligen känsliga föremål och har stort behov av kompetent och smidig hjälp.

Bistå med all nödvändig information

Ju mer information du kan ge flyttfirman om dina känsliga föremål, desto bättre. Då kan de planera flytten i god tid, och även komma hem till er och ta hand om de känsliga föremålen först. På så sätt kan du vara så gott som säker på att dina antikviteter kommer fram oskadda till den nya adressen.

Här hittar du en pålitlig flyttfirma: https://www.flyttfirmanstockholm.se/

19 Nov 2019

Scandic Victoria Tower